play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Sjajnom predstavom i punom dvoranom započeli 8. Dani hrvatskog kazališta u BiH

Sjajnom izvedbom predstave “Taximetar”, koja je rađena u koprodukciji GKM Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik, pred punom Kazališnom dvoranom u Vitezu započeli su 8. Dani hrvatskog kazališta u Vitezu.

Predstava “Taximetar” oduševila je publiku u Vitezu, a glumci su u nekoliko navrata nagrađeni pljeskom, koji se na koncu predstave pretvorio u ovacije brojnih posjetitelja.

U predstavi igraju Matej Baškarad i Marko Mirković. Scenografiju i grafički dizajn radila je Marina Božić, a tehnička podrška je Emin Šahdan. Izvršni producenti predstave su Ivan Sajević i Anto Bilić.

Ovogodišnje dane hrvatskog kazališta u BiH svečano je otvorio Željko Viculin, voditelj Sinjskog pučkog kazališta iz Sinja.

“Raduje me vidjeti punu dvoranu, ali i biti u Vitezu među dragim ljudima i prijateljima. Za dva tjedna naše kazalište nastupa ovdje, ali nisam mogao i večeras ne doći, uživati u sjajnom kazališnom ambijentu te pogledati predstavu naših domaćina i prijatelja. U želji da uživate tijekom svibnja i lipnja u odličnim predstavama proglašavam otvorenim 8. Dane hrvatskog kazališta u Bosni i Hercegovini”, kazao je, između ostalog voditelj SInjskog pučkog kazališta, Željko Viculin.

Dani hrvatskog kazališta u BiH publici će i ove godine ponuditi bogat repertoar, ukupno dvanaest predstava, a nastupit će kazališne skupine iz BiH, Hrvatske i Srbije. Predstave će biti odigrane u Kazališnoj dvorani Vitez, a kroz svibanj i lipanj bit će održavane brojne kazališne radionice i paneli.

“Još jedna prekrasna večer je iza nas. Osim što smo započeli s novom kazališnom smotrom, večerašnje igranje smo posvetili i obilježavanju Dana Europe, što već nekoliko godina činimo u suradnji s Udrugom Europski dom u BiH. Hvala publici na iznimnoj posjeti, čestitke našem ansamblu i želimo dobrodošlicu svim gostima koji će naredna dva mjeseca nastupiti u našoj kazališnoj dvorani”, poručio je nakon predstave Ivan Sajević. voditelj GKM Vitez.

Sljedeći vikend, točnije u subotu 13. svibnja, publiku u Kazališnoj dvorani VItez, s početkom u 20,00 sati, očekuje predstava “Krađa, svađa itd.”, Pučke scene iz Hercegovca, Republika Hrvatska.

Osme po redu Dane hrvatskog kazališta u BiH, već tradicionalno organiziraju Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez u suradnji s Udrugom mladih “Enter”.

0%