if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Oldtimeri okupirali centar Sarajeva

Centar Sarajeva danas je mjesto susreta oldtimera iz raznih dijelova BiH i regije. Oko 40 sudionika došlo je danas u Sarajevo kako bi se odazvali pozivu Oldtimer kluba Sarajevo.

foto:FENA

Okupljanje je ispred zgrade Narodnog pozorišta u glavnom gradu BiH, a sam organizator Nedim Husić-Braco kazao je kako je ovo jubilarno dvadeseto okupljanje. Sudionici ove dva desetljeća duge manifestacije stigli su čak i iz Hrvatske, Mađarske, Srbije kao i Crne Gore. Pored druženja i mogućnosti slikanja s autima koje nemamo priliku svakodnevno viđati na ulicama, samo druženje je natjecateljskog tipa i dodjeljuju se nagrade u nekoliko kategorija. Ove godine titulu najbilje restauriranog automobila odnio je Fiat 1.1000 Filipa Bjelice iz Subotice.

Bivši policajac iz SFRJ, Dževad Verget na susret je došao iz Osijeka s autmobilom čija je godina proizvodnje 1968. Riječ je o automobilu Fiat 1300 (tristać) koji je ocijenjen kao jedan od najzapažwnijih autmobila na današnjoj izložbi. Sam Verget ističe kako je za restauraciju svog autmobila trebao tri godine. Kupljeni autmobil je bio u lošem stanju, ali je sačuvan od propadanja uz mnogo ljubavi i odricanja. Svi dijelovi na automobilu su orgunalni. Zanimljivo da je automobil urađen kao milicijski, pa se i sudionik pojavio u odjeći milicajca.

foto:FENA

– Nekada ovakav automobil, obilježen kao milicijski (policijski), morao se voziti u uniformi. Zato sam ja u uniformi, kao nekad što je to bilo. Uniforma je stara više od 40 godina, jako kvalitetna i dobro očuvana – naglasio je. Čest je sudionik susreta oldtimera, a taj automobil prezentirao je među ostalim, osim u Sarajevu, i u Subotici, Novom Sadu, Somboru….

0%