play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Rimac najavio ulaganja na polju energije

Mladi Livnjak Mate Rimac nastavlja svoju uspješnu karijeru i nakon automobilske industrije najavio je i ulazak na polje održive energije.

Rimac Energy stvoriti će inovativnu tehnologiju električnih vozila sa stacioniranim sustavom pohrane energije. Tim od 50 ljudi već 18 mjese i radi na prvoj generaciji stacioniranih ESS-a. Kao rezultat, Rimac Energy je razvio novu arhitekturu baterija koja smanjuje gubitke za do 50%, a istovremeno zauzima do 40% manje površine u odnosu na najmodernija rješenja. Dodatne tehnološke prednosti uključuju produljeni životni vijek, ugrađenu redundaciju za povećanu dostupnost, kao i konkurentne troškove samog sustava i njegove instalacije.

Direktor Rimac Energy kompanije Wadim Sarwar Dilov kazao je :”U Rimcu smo uvijek bili motivirani inovacijama i željom za pomicanjem granica onoga što je moguće u automobilskoj industriji. Međutim, prepoznajemo važnost rješenja stacionarnih baterija kako bismo ubrzali tranziciju na obnovljive izvore energije. S obzirom na naše dosadašnje rezultate u području inovativnih baterijskih sustava, vjerujemo da ćemo imati ključnu ulogu u izgradnji budućih energetskih ekosustava Europe te ih podići na globalnu razinu’’.

0%