play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

U pucnjavi u beogradskoj školi ubijen zaštitar i osam učenika, od sutra obustava rada u svim školama u Srbiji

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije priopćeno je da je u pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu ubijeno osmoro djece i radnik osiguranja.

U objavi MUP-a na društvenoj mreži Facebook navodi se da su šestoro djece i nastavnik škole ranjeni i trenutno zbrinuti u Urgentnom centru i Univerzitetskoj dječijoj klinici u Tiršovoj. Istaknuto je da je učenik ove škole K. K. (2009. godište) koji se sumnjiči da je izvršio zločin pronađen i uhićen u školskom dvorištu.

“Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije”, navode iz MUP-a Srbije.

Direktor KCS-a Milika Ašanin rekao je da su u Urgentni centar primljena četiri pacijenta, tri učenika i nastavnica, kao i da je riječ o prostrijelnim ranama.

Tri učenika su starosti oko 13 godina, dok je nastavnica 1970. godište. Jedan učenik je u teškom općem stanju, on je prebačen u operacijsku salu sa teškim ozljedama grudnog koša i vrata. Jedan učenik ima prostrijelnu ranu lijeve potkoljenice, učenica je zadobila ranu u stomak i rane u obje ruke, dok je nastavnica ranjena u stomak i obje šake.

“Svi pacijenti su u operacijskim salama, pri kraju je operacija jedne učenice i ona je u stabilnom stanju, ostale čekamo i pratimo”, rekao je Ašanin.

Predsjednik Općine Vračar rekao je za RTS da je radnik osiguranja škole podlegao ozljedama. “Htio je da spriječi tragediju, koja bi bila još veća da nije stao ispred dječaka koji je pucao. Djeca su u stresu. Škola je zatvorena. Ovako nešto nije zabilježeno u povijesti beogradskih škola”, istaknuo je Nedeljković.

Glavni odbor Nezavisnog sindikata prosvjetnih radnika Srbije (NSPRS) je odlučio da od sutra obustavi rad u svim školama u Srbiji. Odluka je donesena na osnovu Zakona o sigurnosti i zdravlju na radu, jer zaposlenima u prosvjeti prijeti neposredna opasnost po život i zdravlje, piše u priopćenju. Sindikat izražava sućut obiteljima nastradalih, a ozlijeđenima želi brz i uspješan oporavak.

0%