play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Na području novotravničkih naselja veliki broj raznih vrsta zmija

Kao i svake godine dolaskom toplih proljetnih dana zmije se bude iz zimskog sna i izlaze iz svojih zimskih skrovišta te kreću u potragu za partnerom i hranom. Njihova aktivnost ponajprije ovisi o temperaturi okoliša, stoga ih se tijekom dana, kada je temperatura zraka dovoljno visoka, često može pronaći kako se sunčaju na otvorenim i osunčanim površinama. Međutim, lijepo i toplo vrijeme ne mami samo zmije na pojačanu aktivnost, nego i ljude koji  u proljeće više vremena provode u prirodi, čime se povećava mogućnost slučajnog susreta sa zmijama.

Poduzeće “Merkez Oil” iz Novog Travnika zaduženo je za održavanje lokalnih cesta našeg grada, a kako je u tijeku proljetno čišćenje, na svom radnom mjestu svakodnevno se susreću sa zmijama.

“Mi odrzavamo regionalni put od Franjiginih kuca do P. Luke (Pavlovica – Sebešić). U selu Opara primjetili smo dosta zmija, mnogo ih se pojavilo, ja sam danas nasao četiri. Ima razlicitih vrsta zmija, pa bi se ljudi i djeca trebali pripaziti.” – kazao je za Drukčiji radio jedan od radnika ovog poduzeća.

Skrećemo pažnju rekreativcima, izletnicima te mještanima ovog, ali i ostalih naselja da pripaze na svoju sigurnost, a ponajviše na sigurnost djece jer svi znamo da zmije nisu bezopasne.

Također zahvaljujemo radnicima poduzeća “Merkez Oil” što se pored svog posla, uređivanja i održavanja lokalnih prometnica, brinu i za našu sigurnost.

0%