play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Zenički studenti čistili ulice Zenice od smeća

Zenica se danima guši u smeću. Rezultat je to obustave usluga komunalne firme Alba, koju grad Zenica nije platio za usluge od siječnja ove godine, niti je produžio ugovor koji je istekao s 31. prosincem 2022.

Stoga je grupa studenata ispred Unije studenata Univerziteta u Zenici odlučila počistiti dio smeća kako bi skrenula pozornost na gorući problem koji grad zenica nije krenula rješavati. Studenti su pokupili dio smeća koji se danima nakupio, ali su izrazili žaljenje zbog spora koji je nastao i zbog čega je grad Zenica dospio u medije u negativnom kontekstu.

Faris Preljević , predsjednik Unije studenata Univerziteta u Zenici je kazao : “Ova akcija je pokazala da mladi ljudi u našem gradu žele da žive u čistoj i zdravoj okolini. Izašlii smo na ulice iz poštovanja prema sebi i što pazimo na svoje dostojanstvo. Nadamo se da će ovaj naš primjer poslužiti kao motivacija drugima da se uključe u čišćenje grada i da ne dopustaju da se grad na ovaj način ophodi prema građanima”.

Iako još nema službenih priopćenja iz nadležnih gradskih službi, nadamo se kako će se ovaj problem uskoro riješiti na obostrano zadovoljstvo.

0%