play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Tijekom inspekcijskih nadzora izrečene novčane kazne u iznosu 87 tisuća KM

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – kantonalnih poreznih ureda Sarajevo i Novi Travnik izvršili su 27. travnja 72 inspekcijska nadzora, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, građevinarstva i ostale uslužne djelatnosti.

S ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno na području Kantona Sarajevo kontrole su izvršene u općinama: Vogošća, Novo Sarajevo, Ilidža Novi Grad, Centar i Stari Grad. Na području Srednjobosanskog kantona kontrole su izvršene u Gornjem Vakufu, Travniku, Novom Travniku, Kiseljaku, Fojnici, Bugojnu i Busovači.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 21 neprijavljenog radnika, 18 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, četiri obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i jednog obveznika koji je obavljao rad bez odobrenja nadležnog tijela.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: rad bez odobrenja, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja zapečaćeno je šest objekata i izdato je 35 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 87.000 KM. 

Porezna uprava Federacije BiH će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom razdoblju i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

0%