play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Katar domaćin Svijetskog košarkašnog prvenstva 2027. godine

Nakon što je prošle godine organizirano Svjetsko prvenstvo u nogometu, Katar će 2027. godine biti domaćin i Svjetskog prvenstva za košarkaše, priopćila je danas Međunarodna košarkaška federacija (Fiba). Kako je priopćeno, sve utakmice prvenstva igrat će se u glavnom gradu Katara, Dohi.

Bord Fiba je, kako se navodi, bio impresioniran ponudom Katara, a posebno elementima oko “kompaktnog geografskog položaja, jedinstvenom fleksibilnošću sa rasporedom turnira kako bi se najbolje služilo navijačima, kao i naglaskom na održivosti”.

“Jedna od najbolje povezanih destinacija na svijetu, glavni grad Katara, Doha, ima direktne letove iz većine potencijalnih zemalja sudionica, dok nedavno unaprijeđena mreža metroa i javnog prijevoza povezuje sva mjesta, pružajući vrhunsku uslugu za sve posjetitelje”, navela je Fiba.

Kao jedan od veoma važnih faktora, Fiba je navela i to što su sve dvorane u kojima će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva već izgrađene i što su udaljene najviše pola sata jedna od druge.

“Imati sva 32 tima koja sudjeluju u jednom gradu predstavljat će jedinstvenu priliku za navijače da prisustvuju većem broju utakmica nego na bilo kom drugom Svjetskom prvenstvu u posljednjih 20 godina”, rekao je glavni tajnik Fiba Andreas Zagklis.

Ovaj dio Azije će tako prvi put u povijesti biti domaćin jednog velikog košarkaškog natjecanja.

Fiba je, također, odredila da će domaćin Svjetskog prvenstva za košarkašice 2026. godine biti Njemačka. Turnir će se održati tijekom rujna te godine. Ovo će biti drugi put da će Njemačka ugostiti najbolje košarkašice svijeta, pošto je bila domaćin Svjetskog prvenstva i 1998. godine.

0%