if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Krišto sudjelovala na energetskom summitu u Neumu

Na otvaranju Energetskog summita 2023. predsjedateljica Vijeća ministar BiH Borjana Krišto istaknula je da je energetska tranzicija nezaobilazna tema i zadaća pred domaćim vlastima.

U svome obraćanju Krišto je istaknula :” Svjesni smo da je sveobuhvatna tranzicija energetskog sustava zahtjevan, dugotrajan i kompleksan proces čije je implementiranje izazovno za male države kakva je BiH. Svjesni smo da nema recepta tranzicija i da moramo sami definirati svoju viziju i strateška opredjeljenja kada je u pitanju razvoj energetskog sektora. Jedino učinkovitom transformacijom možemo osigurati stabilnost i sigurnost istoga, a to je naša obaveza iz raznih sporazuma”.

Predsjedateljica Krišto je naglasila važnost energetskog sektora kao jednog od najvažnijih grana bh. gospodarstva. Energetski sektor je izvor stabilnosti i sigurnosti. Jedan od prioriteta rada Vijeća ministara bit će usklađivanje i uspostava sustava za trgovanje kao i uvođenje drugih modela za oporezivanje emisija. Sve su to nužni uvjeti koji će našim gospodarstvenicima osigurati neometano obavljanje svojih djelatnosti – kazala je Krišto.

BiH mora raditi na razvoju svog transportnpg sustava prirodnim plinom na cijelom teritoriju države, da osigura nove transportne pravce i diverzifikaciji izvora opskrbe.– Svojim primjerom moramo pokazati svijetu kako smo istinski opredijeljeni u nakani da izgradimo svjetliju, čišću, prosperitetniju budućnost za nas i naše buduće naraštaje – kazala je predsjedateljica Vijeća ministar BiH Borjana Krišto.

0%