play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Djevojčica iz Jajca napisala najbolje pismo u BiH

Elmina Meštrovac, učenica Osnovne škole “Jajce” iz Kruščice, pobjednica je 52. međunarodnog natjecanja u pisanju pisama za mlade 2023. koje u BiH zajednički organiziraju Hrvatska pošta Mostar, Pošte Srpske i BH Pošta.

Njen rad ocijenjen je najboljim u konkurenciji 500 pisama koja su pristigla na adrese tri bh. poštanska operatora i predstavljat će BiH na svjetskom natjecanju koje organizira Svjetska poštanska unija.

Mladi iz Bosne i Hercegovine ove su godine pisali pismo na temu: „zamisli da si super junak i tvoja misija je učiniti sve ceste širom svijeta sigurnijima za djecu“, priopćeno je oz HP-a Mostar.

Odlukom stručnog žirija drugo mjesto osvojila je Marija Pejić iz Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški, dok je treće mjesto zauzela Lara Andrijević iz Osnovne škole “Sveti Sava” Kotor Varoš.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (500 KM za prvo mjesto, 300 KM za drugo mjesto i 200 KM za treće mjesto), mobilnim telefonima i poklonima poštanskih operatora. Njihovim nastavnicima materinskog jezika pripast će novčane nagrade u iznosu od po 100 KM.

Svečana dodjela nagrada održat će se u listopadu 2023. godine u organizaciji BH pošte u Sarajevu.

0%