play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Umjetno jezero krasit će Istočno Sarajevo

U Istočnom Novom Sarajevu danas će svečano biti otvoreno umjetno jezero površine oko 3.000 metara kvadratnih, u čiju je izgradnju uloženo 620.000 KM.

Završetkom izgradnje jezera upotpunio se parkovski kompleks u ovom dijelu općine jer se nadovezuje na nedavno izgrađeni Park velikana, rečeno je Srni iz općinske uprave Istočno Novo Sarajevo.

Osim uređenja umjetnog jezera, u sklopu regulacijskog plana “Centar tri” izgrađena je i pješačka staza, postavljen urbani mobilijar, izvršeno hortikulturno uređenje lokaliteta, te postavljena adekvatna rasvjeta. Izgradnja umjetnog jezera počela je 2021. godine, a u prvoj fazi obuhvaćali su grube građevinske radove na uređenju i oblikovanju jezera.

Kako je navedeno iz općinske uprave, izgradnja umjetnog jezera je jedinstven projekat u ovom dijelu Republike Srpske, jer se u središtu urbane zone izgradilo jezero uz koje će građani moći uživati i provoditi slobodno vrijeme u šetnji i rekreaciji.

Osim projekta izgradnje jezera, u Istočnom Novom Sarajevu je u tijeku izgradnja zgrade Rektorata i Muzičke akademije sa novom koncertnom dvoranom, čija vrijednost je više od osam milijuna KM.

U narednom razdoblju očekuje se i početak gradnje vrtića za 150 djece, čija je vrijednost oko 1,5 milijuna KM, kao i izgradnja nove osnovne škole za 650 učenika, čija procijenjena vrijednost je 4,5 milijuna KM koje je osigurala Vlada Republike Srpske.

Iz općinske uprave su istaknuli i nastavak ulaganja u prometnu infrastrukturu izgradnjom prometnica u nekoliko općinskih ulica za šta će biti izdvojeno 1,3 milijuna KM.

Za naredno razdoblje u Istočnom Novom Sarajevu planiran je i završetak izrade idejnog i glavnog projekta otvorenog i zatvorenog bazena u sklopu sportsko-rekreativnog centra “Čiča”.

Svečano otvaranje predviđeno je u 13.00 sati.

0%