if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Danas prosvjedi ispred OHR-a u Sarajevu

U Sarajevu će danas, sa početkom u 16.30 sati, ispred Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu biti održani novi prosvjedi građana nezadovoljnih radom domaćih političara, ali i međunarodnih predstavnika. 

Prosvjedi su prvobitno bili zakazani za ponedjeljak 24. travanj, ali su pomjereni zbog aktivnosti koje su stranke vladajuće koalicije u Banjaluci poduzele u vezi državne imovine, ali i sjednice Vijeća za implementaciju mira (PIC) koja bi, prema nekim najavama, trebalo da bude održana.

Suad Đozić, jedan od organizatora prosvjeda, ranije je izjavio kako visoki predstavnik Christian Schmidt svojim odlukama treba pomoći u implementaciji presuda Europskog suda za ljudska prava, što sada, kako je istaknuo, nije slučaj. 

U pozivu ReSTART-a je navedeno da mirne prosvjede organiziraju kako bi ovaj put dali priliku građanima Bosne i Hercegovine da javno iskažu svoj stav povodom najavljenog novog nametanja izmjena Izbornog zakona, a samim tim, kako je navedeno, i dalje degradacije političkog sustava Bosne i Hercegovine.

0%