if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Schmidt bi mogao do kraja tjedna nametnuti nove odluke

Visoki predstavnik Christian Schmidt bi mogao prema pisanju medija, do kraja tjedna nametnuti izmjene koje bi omogućile uspostavu vlasti u FBiH. Naime, dosadašnju uspostavu vlasti spriječava Refik Lendo, koji ne želi SDA isključiti iz vlasti.

Nepoznanica ostaje hoće li Schmidt mijenjati Ustav FBiH ili izborni zakon. No, jadno je da bi svoje odluke mogao donijeti bez obzira hoće li posegnuti za izmjenama Ustava, a time bi omogućio uspostavu parlamentarne većine, kojom bi riješio trenutnu blokadu koju sprovodi SDA,

Ipak, da bi Schmidt uopće intervenirao potrebno je da ga ranije dogovorena parlamentarna većina Osmorka – HDZ uvjere da imaju većinu. U tom kontekstu treba istaći da čelnici Osmorke i danas imaju određene sastanke, a prema našim saznanjima i sa nekim veleposlanicima.

Ključno pitanje koje je pred njima jeste dokazivanje da grupacija stranaka okupljenih u Osmorku i HDZ imaju parlamentarnu većinu koja će moći implementirati neku novu odluku koju Schmidt nametne i koja će omogućiti formiranje vlasti i zaobilaženje SDA-ovog Refika Lende, čiji je potpis sada neminovan.

0%