play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Amerikanci žele srušiti Guinnessov rekord postavljen na Kupresu

Grad Kyle u Teksasu okupit će ljude koji se zovu Kyle kako bi pokušali oboriti Guinnessov svjetski rekord za najveći broj ljudi s istim imenom okupljenih na istom mjestu. Pozvane su sve osobe imena Kyle da se 21. svibnja okupe u gradskom parku i tako obore svjetski rekord postavljen prije pet godina.

“Kako bismo oborili ovaj rekord, pozivamo sve Kyleove. Trebamo visoke Kyleove, niske Kyleove, mlade Kyleove i stare Kyleove kako bismo se približili rekordu postavljenom prije pet godina”, istaknula je voditeljica posebnih događaja grada Claudia Rocha.

Američki grad pokušat će oboriti rekord koji je 2017. postavljen na Kupresu kad se ondje okupilo čak 2325 osoba s imenom Ivan. Prvotni cilj bio je dovesti 1000 Ivana na jedno mjesto, no puno više ih se prijavilo i tako je bosanskohercegovački grad ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.

Manifestacija je nazvana “Vratio se Ivan s 1000 momaka” prema pjesmi Marka Perkovića Thompsona koji je bio jedan od izvođača u zabavnom programu.

Rekord je do tada držao Dubai gdje se 2005. okupilo 1096 osoba s imenom Muhamed, a Kupresov rekord pokušao je oboriti New York s imenom John, dok su se u Irskoj okupile osobe s imenom Patrick, no bezuspješno.

0%