if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Travnik: Preko 200 djece sudjelovalo u izradi jedne od najvećih maketa na svijetu

Oko dvije stotine djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine u subotu se, u okviru prepoznatljivog globalnog događaja Kids Hack Day u Travniku, natjecalo u informatici i pravilo maketu Travnika od Lego kockica. Organizator ovog događaja su Škola programiranja “Mali programer“, Općina Travnik i KŠC „Petar Barbarić“.

Kids Hack Day iz godine u godinu ima za cilj djeci probuditi ljubav prema informacijskim tehnologijama. U sklopu Kids Hack Day-a, ove godine imali smo priliku vidjeti već tradicionalni Hackaton, natjecanje u kojem učešće uzimaju vršnjaci iz više zemalja svijeta. Osim toga, kao novina, ove godine organizirano je i pravljenje futurističke makete grada Travnika od Lego kockica.

-Ovaj veliki i jedinstveni poduhvat u BiH privukao je veliki broj mališana iz svih osnovnih škola sa područja Općine Travnik. Kids Hack Day i Hackaton kao projekti animiranja i edukacije naših najmanjih sugrađana, imaju podršku Općine Travnik i u budućnosti. – zabilježio je na svom FB profilu načelnik Općine Travnik, prof. dr. Kenan Dautović.

Naime maketa urbanog dijela Travnika od Lego kockica na površini od 40 kvadratnih metara zapravo će biti svojevrsna atrakcija postavljena u centru grada, koju će kreirati djeca. Vrijednost projekta je višestruka i ogleda se kao jedna od najvećih maketa ovog tipa u svijetu.

U osnovi to je druženje uz sudjelovanje oko dvije stotine mladih iz BiH, te spajanje sa vršnjacima iz ostatka svijeta, ali i kreativan rad te korist kakvu će rezultat toga rada imati na turizam. Kroz event, organizatori su animirali djecu i hackhatonom, na kojem su mladi imali priliku predstaviti web stranice o Travniku u 2035. godini.

0%