play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Osuđenik Novalić najavio novo povećanje mirovina

Aktualni premijer i osuđenik u aferi “Respiratori” Fadil Novalić, kazao je za medije kako slijedi izvanredno usklađivanje mirovina.

Premijer Novalić kazao je da je Vlada FBiH, početkom travnja, uz ranije povećanje od akontativnih 11,1 posto, povećala mirovine za još 5,15 posto. “To je ukupno povećanje od 16,25 posto u ovoj godini. I primjenjivat će se retroaktivno od 1. siječnja ove godine. To znači da će razlika od 5,15 posto za razdoblje od siječnja do travnja biti isplaćena zajedno sa uvećanim mirovinama za travanj, a čija isplata treba biti 5. svibnja.”

Premijer je kazao kako će isplata novih uvećanih mirovina biti usklađeno i sa novim povećanjima. Vlada je uvećala iznos mirovina za 16,25 posto, a razlika od 5 posto bit će retroaktivno isplaćena zajedno sa uvećanim mirovinama za travanj.

Novalić ističe kako se mirovine u njegovom mandatu isplaćuju redovito. Za posljednjih godinu dana, ublažavajući posljedice globalne inflacije, mi smo povećali mirovine čak pet puta, naglasio je premijer.

Izmjenama zakona iz 2018 godine usklađeno je povećanje mirovina, redovito u travnju svake godine i u lipnju izvanredno. Prateći taj zakonski propis u lipnju će uslijediti novo povećanje mirovine.

Podsjetit ćemo da je najniža mirovina krajem 2021. godine bila 382 KM (195 eura), a sada je 517,3 KM (264 eura). To je rast od 135,3 KM (69 eura) ili 35,42 posto”, ističe Novalić.

0%