Kako već znamo postoje mnogi lijekovi koje možemo koristiti za zaustavljanje alergijskih reakcija, no samim kontroliranjem prehrane možemo pomoći u smanjenu simptoma.
Alkohol
U slučaju da ste alergični na polen tijelo oslobađa histamin kao sredstvo obrane od nečega što smatra prijetnjom. Tijelo može proizvoditi histamin no on se može pronaći i u određenoj hrani i piću kao što je alkohol. Povećana konzumacija alkohola dovodi do povećane proizvodnje histamina što dovodi do alergijskih reakcija kao što su začepljenje nosa i svrbež kože.
Mliječni proizvodi
Mliječni proizvodi mogu potaknuti proizvodnju sluzi, što pogoršava simptome poput začepljenog nosa i curenja iz nosa. Dakle, dok je sezona takozvanih proljetnih aktivna, možda bi bilo najbolje da alergičari izbjegavaju namjernice poput mlijeka, jogurta, pa čak i sira.
Orašasti plodovi
Iako su orašasti plodovi jedna od najzdravijih vrsta namirnica koje možete jesti, oni također sadrže histamin. To se posebno odnosi na orahe i indijske orahe. Stoga, izbjegavajte ovu vrstu namirnica i pokušajte ih u tom periodu zamijeniti maslinovim uljem kao izvorom zdravih masti.
Kava
I na kraju namjernica koje je se našem narodu najteže odreći. Nažalost ni kavu ne biste trebali piti, jer poput alkohola sadrži velike količine histamina što znači da svaki put kada želite popiti kavu mogli biste pogoršati simptome alergije.