play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Whatsapp dobija tri nove značajke

Popularna društvena aplikacija WhatsApp želi razgovore učiniti što sigurnijim, stoga donosi nova poboljšanja koja će biti predstavljena u idućim mjesecima.

Svi razgovori putem ove aplikacije su zaštićeni end-to-end enkripcijom, što znali da sadržaj razgovora nitko ne može pročitati. No, to i dalje ne znači da ste u potpunosti sigurni, jer hakeri uvijek pronađu načina da zadaju glavobolje. Stoga je WhatsApp odlučio uvesti nova poboljšanja kako bi sigurnost značajno poboljšao.

Jedna od novina jest i zaštita računa. Naime, ako želite prenijeti svoj nalog na drugi mobitel, u budućnosti će te prvo morati dozvoliti tu akciju na starome uređaju. Cilj ovog načina zaštite jeste sprječavanje mogućnosti čitanja poruka ako je uređaj ukraden.

Drugo poboljšanje odnosi se na provjeru uređaja. Naime, novom opcijom vršit će se provjera autoidentifikacije u pozadini , dok radite na aplikaciji. Time će se spriječiti mogućnost kontakta sa zlonamjernom poštom ili zlonamjernim softverom.

Treća novost su i automatski sigurnosti kodovi. Svi korisnici WhatsAppa su mogli provjeriti enkripciju između dva kontakta skeniranjem QR koda ali se taj način sada mijenja. Uvodi se “transparentnost ključa”, tj., ako želite provjeriti sigurnost komunikacije, moći će te to učiniti pritiskom na opciju enkripcija. Time će se automatski provjeriti sigurnost komunikacije.

Ovim poboljšanjima WhatsApp nastoji učiniti svoju aplikaciju sigurnijom, ali i zadržati korisnike.

0%