if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Metallica objavila svoj dugoočekivani album “72 Seasons”

Metallica je konačno objavila svoj dugoočekivani jedanaesti album “72 Seasons”, prvi nakon “Hardwired… to Self-Destruct” iz 2016.

Od studenog prošle godine do izlaska albuma objavili su četiri singla: “Lux Æterna”, “Screaming Suicide“, “If Darkness Had a Son” i naslovni “72 Seasons“.

Album su producirali Greg Fidelman, James Hetfield i Lars Ulrich, a basist Rob Trujillo na ovom albumu prvi put ima ulogu vokala, u pjesmi “You Must Burn!”

“72 godišnja doba. Prvih 18 godina naših života koje formiraju naše pravo ili lažno ja. Koncept da su nam roditelji rekli ‘tko smo’. Moguće prepucavanje oko toga kakva smo osobnost. Mislim da je najzanimljiviji dio ovoga kontinuirano proučavanje tih temeljnih uvjerenja i načina na koji ona utječu na našu percepciju svijeta danas. Velik dio našeg iskustva u odrasloj dobi je rekonstrukcija ili reakcija na ta iskustva iz djetinjstva. Zatvorenici smo djetinjstva ili oslobađamo se od tih okova koje nosimo”, objasnio je Hetfield u priopćenju kada je album najavljen.

Bend je u punom promotivnom pogonu za “72 Seasons”. Svirali su svakog dana ovog tjedna u emisiji “Jimmy Kimmel Live!”, a uskoro započinju veliku “M72 World Tour” na kojoj će izvoditi dva jedinstvena seta tijekom dvije večeri u svakom gradu. Europski dio turneje uključuje svega četiri grada, s po dva nastupa u svakom – Amsterdam, Pariz, Hamburg i Gothenburg. Prvi dan uz podršku bendova Architects i Mammoth WVH sina legendarnog Eddieja Van Halena, a drugi uz Five Finger Death Punch i Ice Nine Kills. Objavljen je i nastavak turneje koje će biti godinu dana kasnije, 2024., po istoj formuli i što se tiče dvostrukih nastupa, ali i podrške, a uključuju München, Helsinki, Kopenhagen, Varšavu i Madrid.

Lista pjesama na “72 Seasons”:
1. 72 Seasons
2. Shadows Follow
3. Screaming Suicide
4. Sleepwalk My Life Away
5. You Must Burn!
6. Lux Æterna
7. Crown of Barbed Wire
8. Chasing Light
9. If Darkness Had a Son
10. Too Far Gone?
11. Room of Mirrors
12. Inamorata

U nastavku se može preslušati cijeli album koji je objavljen i na službenom YouTube kanalu benda – Metallica “72 Seasons”.

0%