play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Mostarski aerodorm i ove godine bez Wizz Aira, bez potpisa i s Croatia Airlines

Iako je Aerodrom Mostar na velika zvona najavljivao da će 1. svibnja ove godine Wizz Air započeti letove do Mostara nakon što su dvije strane prošle godine potpisale sporazum, to se neće dogoditi i letovi niskotarifne kompanije ostaju nada Mostara za 2024.godinu.

“Mi smo s Wizz Airom potpisali trogodišnji ugovor prošle godine i očekivali smo da će ove godine objaviti letove za 2023. godinu. Međutim, dobili smo informaciju da ipak neće objaviti linije koji su planirane, jer imaju određene interne probleme i da ih realiziraju, te da ostaju za 2024. godinu. Mi se nadamo da će naredne godine zaista biti konkterizovani”, kazao je Ćorić.

Točan broj linija i destinacije koje će Wizz Air zračnim prometom povezati s Mostarom nikada nisu službeno otkriveni, a dvije strane su prethodno razgovarale o uslugama iz Skandinavije i Njemačke, te su prvobitno predložili Malmo i Dortmund.

Pregovori za Zagreb

Još nije u potpunosti sigurna ni linija za Zagreb s Aerodroma Mostar, koja se očekuje početkom narednog mjeseca, jer kako nam je rečeno završni pregovori se privode kraju, te se uskoro očekuje potpisivanje ugovora. Posljednji let Croatia Airlinesa koji je povezivao Zagreb i Mostar bio je pred početak pandemije koronavirusa u ožujku 2020. godine. Uspostava aviolinije između Mostara i Zagreba bila bi prva redovna linija mostarskog aerodroma koji je godinama u probemima s poslovanjem upkos povoljnom geografskom položaju i ogromnim financijskim sredstvima koji mu za opstanak pristižu sa svih razina vlasti u BiH.

Kako bi se putnici mogli povezati s drugim europskim letovima te kompanije, planira se da letovi iz Zagreba polaze četvrtkom i nedjeljom u 23 sata s povratnom linijom sljedećeg jutra, a nakon okončanja pregovora i potpisivanja ugovora se očekuju i karte u prodaji.

0%