play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Švicarska domaćin Europskom nogometnom prvenstvu za žene 2025. godine

Izvršni komitet Europske nogometne asocijacije (UEFA) na sastanku u Lisabonu izabrao je Švicarsku za domaćina Europskog prvenstva za žene 2025. Ovo će biti 14. izdanje turnira Starog kontinenta i treće sa 16 ekipa.

Turnir će biti održan u lipnju i srpnju 2025. godine u Baselu, Bernu, Ženevi, Zurichu, St. Gallenu, Sionu, Lucerneu i Thunu, dok će kvalifikacije početi na proljeće 2024. godine.

– Radujem se nogometnom festivalu u našoj zemlji! Ovo EP je odlična prilika za Švicarsku i za dalji razvoj ženskog nogometa – napisala je na Twitteru švicarska ministarka obrane i sporta Viola Amherd.

Međutim, Švicarska nije uspjela organizirati prvenstvo do trećeg kruga glasanja. Francuska je eliminirana u prvom kolu, Poljska u drugom, a u zadnjem je Švicarska pobijedila zajedničku kandidaturu Danske, Finske, Norveške i Švedske.

Švicarska će prvi put biti domaćin ženskog turnira. Zajedno s Austrijom 2008. godine bila je domaćin Europskog prvenstva za muškarce, a 1954. godine bila je domaćin Svjetskog prvenstva.

Branitelj titule je Engleska, koja je prošle godine savladala Njemačku u finalu na Wembleyju.

0%