play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Bihać izabran za jedan od najljepših gradova u Europi

Bihać je ispunio strogi kriterij magazina Time Out, koji je za 16 gradova na svojoj listi kazao da su pažljivo odabrane zahvaljujući “izvrsnoj hrani, kulturi, noćnom životu i duhu zajednice – stvari koje su europske gradove oduvijek činile sjajnim mjestima za posjetu,”.

Ovaj bh. grad se tako našao rame uz rame s nekim od najpopularnijih turističkih destinacija, kao što su španjolska Valencia, češki Brno, talijanski Milano, nizozemski Rotterdam i engleski Liverpool.

Ušuškan u sjeverozapadnm dijelu Bosne i Hercegovine, u Bihaću se sve vrti oko čarolije rijeke Une. Ekološki osviještene lokacije kao što su Japodski Otoci i Eko-Selo Natura Art u jednakoj mjeri nude avanturu i oporavak, a biciklistička ruta od centra grada do ostataka tvrđave Sokolac otvorena je za energične bicikliste koji su u potrazi za pogledom na krajolik – navodi britanski medij, ističući ekološki aspekt destinacije, a rijeku Unu kao najljepšu u Bosni i Hercegovini.

Savršen dan u Bihaću i njegovoj okolici, navode, izgledao bi ovako:

“Probudite se među otocima i skulpturama Japodskih otoka prije nego istražite slapove Nacionalnog parka Una, a završite uz hranu i piće u prekrasnom restoranu Kostelski buk koji se nalazi uz rijeku.”

Time Out savjetuje posjetu za Dan neovisnosti BiH, 1. ožujka, zbog povoljnih vremenskih prilika.

Prethodno je CNN svrstao Mostar među top 15 destinacija u Europi za putovanje tijekom naredne godine. 

0%