play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Uskoro u kinima najnoviji horor sa Rusellom Croweom

Uskoro u naša kina stiže horor triler koji je već uzburkao crkvene krugove, ali i zaintrigirao publiku diljem svijeta. Oskarovac Russell Crowe u svojoj prvoj horor ulozi igra jednog od najosebujnijih katoličkih službenika, oca Gabrielea Amortha – nekonvencionalnog, buntovničkog egzorcista Rimske biskupije i Vatikana. Film je inspiriran memoarima Amortha o stvarnim slučajevima egzorcizma u kojima je zabilježio jeziva opsjedanja gdje su ljudi povraćali čavle i puzali kao zmije, ali i svoju vjeru i ustrajnost koja je pomogla istjerati zlo.

Producent filma je Michael Patrick Kaczmarek koji je radio na trećem filmu megapopularne trilogije Gospodar prstenova:Povratak kralja. Upravo je on bio prvi producent koji je uspio osigurati prava ekraniziranja Amorthovih memoara od samo oca Gabrielea koji je preminuo 2016. u 91. godini života. Odabir Russella Crowea za glavnu ulogu prokomentirao je na najbolji mogući način: “Tko bolji za borbu sa vragom nego sam gladijator?”

Russell Crowe imao je samo riječi hvale za stvarni lik i djelo koje je utjelovio. “Bez sumnje, on je čovjek snažne vjere, ali isto tako – svoj čovjek. Odlučan je prihvatiti novo i neobično, ne boji se ljudskih grijeha i pogrešaka. Prihvaća sve slabosti i dovitljivosti ljudi. Takva jedna razina prirodnosti omogućavala mu je da radi svoj posao.” 

Oskarovac dodaje, “Iako je radio dosta mračan posao, Amorth nikada nije gubio svoj vedri smisao za humor.” Upravo taj smisao za humor čini ovaj film neoubičajenim te velikim osvježenjem horor podžanra egzorcističkih filmova. Amorth je poznat po tome kako je nekad razvedravao svoje kolege za vrijeme istjerivanja demona te kako se često šalio s demonima da ih isprovocira i istjera. Crowe komentira kako je Amorth to radio jer “Vrag ne voli šale”.

0%