play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

KK “Mladost” ostvario vrhunske rezultate na izbornom turniru u Sarajevu

Proteklog vikenda, 01. i 02.travnja 2023. godine u Sarajevu je održan prvi BH Sarajevo Open karate turnir koji je bio međunarodnog karaktera i koji je uvršten u Kalendar aktivnosti od strane Europske karate federacije. Turnir je bio izbornog karaktera za odlazak reprezentacije na Balkansko prvenstvo za djecu, koje će se održati u Baru, Crna Gora te kontrolni turnir za kadete, juniore i U21 seniore.

U dva dana natjecanja nastupilo je 982 natjecatelja iz 105 klubova i 5 država.

Prvog dana nastupili su i članovi Karate kluba “Mladost” iz Viteza, u dječjoj i seniorskoj selekciji, te su osvojili 13 medalja i to šest zlatnih, pet srebrenih i dvije brončane, gdje su u ukupnom plasmanu od 105 klubova i 5 zemalja zauzeli 1 mjesto.

Zlatne medalje u kategoriji kate su osvojili Adilović Hamza, Adilović Zahra, Livnjak Iman, Laris Bešić u kategoriji kate parakarataši i ženska kate ekipa 8/9 godina u sastavu Adilović Zahra, Livnjak Iman i Tabak Ena, te Adilović Hamza u kategoriji borbe dječaci 10 godina-35kg.

Srebrne medalje su osvojili u katama Tabak Ena i muški kata tim 10/11 godina u sastavu Adilović Hamza, Mangić Emel i Parađik Sebastijan, te u kategoriji borbi Gudelj Marija, Grbavac Gabrijela i Parađik Sebastijan.

Brončanim medaljama su se okitili Sadibašić Šejla i Spahić Emir u kategoriji borbi.

Drugi dan natjecanja bio je rezerviran za kadete, juniore i U21 seniore, a Vitežani su osvojili tri medalje i to jedna zlatna koju je u kategoriji borbe kadeti -52 kg osvojio Đidić Vedad te Dominika Maleš u kategoriji borbe kadetkinje -61kg, i Tea Pavlović u kategoriji borbe juniorke -66kg.

Šef stručnog stožera, Aldin Adilović, zadovoljan je nastupom svojih natjecatelja te činjenicom da je klub od ukupno 105 prijavljenih klubova zauzeo visoku drugu poziciju. Ovo je bio izuzetno važan nastup pred Državno prvenstvo, ali i ulaznica natjecateljima u reprezentaciju BIH i nastup na Balkanskom prvenstvu za djecu 2023.

0%