play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Iskustvo, lekcija i pravo na sjećanje – da se ne zaboravi .

Čini se kao da je jučer bilo , a prošla je 31 godina od brutalne prošlosti koju nitko više ne bi poželio da se desi.

Prije 31 godinu , 8.travnja , osnovano je i utemeljeno HVO – HR HB , a danas je u organizaciji novotravničke Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata , na centralnom spomen obilježju u Novom Travniku upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća , te sjećanje na 226 poginulih branitelja i 44 civilne žrtve rata s područja novotravničke općine.

Vjence su položili i svijeće zapalili prestavnici udruga proisteklih iz domovinskog rata s područja općine Novi Travnik.

Ono sam čega se mogu sjetiti , a sjećam i sjećamo se kao da je bilo jučer i to pravo na sjećane i uspomene na sve poginule branitelje i civilne žrtve rate nitko nam ne može oduzeti”, rekao je Zrino Beljan , predsjednik novotravničke udruge Dragovoljaca i Veterana Domovinskog rata općine Novi Travnik.

“Zar ova tišina i pogled u oči pune suza ne govori dovoljno”, samo su neki od komentara onih koji su bili prisutni u danasnjoj koloni sjećana na novotravničkom spomen obilježju.

Na današnjem mjestu posebnog pijeteta, kolonu sjećanja predvodili su branitelji te članovi obitelji nastradalih civilnih žrtava rata, a ispred središnjeg spomen obilježja bila je postrojena desetina 1.Gardijske pješačke pukovnije iz Mostara.

Dužnost je svakog tko drži do vrijednosti Domovinskoga rata biti u koloni sjećanja , a današnji skup to je i potvrdio.

0%