play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Uz podršku EU i MOR-a novi biznisi u Novom Travniku

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) je nakon provedene poduzetničke obuke “Pokreni svoj posao” i prezentacije poslovnih ideja odabralo osam mladih nezaposlenih osoba koji će pokrenuti nove biznise u općinama Vitez, Novi Travnik i Travnik.

Potpisivanjem ugovora odabrani kandidati će dobiti financijsku podršku u iznosu od 6.000 KM i mentorsku podršku prilikom pokretanja i tijekom razvoja biznisa u prvoj godini poslovanja.

Polaznici obuke i odabrani kandidati su iskazali zahvalnost i zadovoljstvo podrškom koju su dobili na njihovom putu ka vlastitom biznisu te smatraju kako je ovo pokazatelj njihove volje i želje da ostanu u BiH i ovdje stvaraju nove vrijednosti i prilike kako za sebe tako i za druge mlade ljude.

Projekat “SURADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK” ima za cilj unapređenje lokalnog sustava podrške radi smanjenja broja nezaposlenih i njihovog jačeg aktiviranja na tržištu rada sa fokusom na teže zapošljive skupine. U prethodnom razdoblju su provedene projektne aktivnosti na jačanju poduzetničke infrastrukture za start-up podršku u SBK/KSB.

U narednom razdoblju će biti objavljeni novi javni pozivi za start-up podršku mladima do 35 godina iz Novog Travnika i Jajca za sudjelovanje na poduzetničkoj obuci prema SIYB metodologiji Međunarodne organizacije rada kao i za mentorsku i financijsku podršku prilikom razvoja i pokretanja poslovnih ideja.

Projekat “SURADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK” implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Ministarstvo za gospodarstvo SBK/KSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i  PU „Linija života“ Donji Vakuf.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Europska unija financira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

0%