play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Stojanović i Lendo ne podržavaju Odluku o imenovanju Vlade

Potpredsjednici Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo i Igor Stojanović neće dati suglasnost na Odluku predsjednice FBiH Lidije Bradare o imenovanju nove entitetske Vlade.

Lendo je ponovio da neće dati suglasnost jer među predloženim ministrima nema nijednog iz, kako je rekao, pobjedničke stranke, odnosno SDA.

“Odluka je donesena mimo suglasnosti dva potpredsjednika. Ja ne znam te ljude koji su predloženi za ministre. Ovdje imamo nepostojanje Ustava FBiH. Pri ovoj pameti neću dati potpis”, poručio je Lendo.

Kako je rekao, Odluka je napravljena da ide u Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, a fale joj dva potpisa potpredsjednika.

“Visoki predstavnik je rekao da se nas troje dogovorimo”, rekao je Lendo.

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović je za BHRT rekao da će pisati Središnjem izbornom povjerenstvu BiH, te da će tražiti dodatne provjere kandidata za ministre.

Stojanović je proteklih dana govorio da nije siguran da će potpisati Bradarinu Odluku zbog odluke HDZ-a BiH da Sanja Vlaisavljević bude ministrica, ali i zbog nekih drugih prijedloga, o kojima nije htio govoriti.

Zakonski rok za formiranje nove Vlade Federacije BiH ističe. Koalicijski partneri nadaju se da bi sjednica Predstavničkog doma, na kojoj bi Vlada bila imenovana, mogla biti održana do 6. travnja.

0%