if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Pucnjava u školi u SAD-u, ubijeno troje djece

Jučer su u pucnjavi u privatnoj kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu, na jugu SAD-a, ubijeni troje djece i tri odrasle osobe. Napad je izvela 28-godišnjakinja identificirana kao Audrey Elizabeth Hall, bivša učenica škole, koju je policija ubila na mjestu događaja. Ubijena djeca imala su između osam i devet godina.

John Drake, šef policije u Nashvilleu, oslovio je napadačicu ženskom zamjenicom, ali je na pitanja novinara precizirao da se Audrey Elizabeth Hall izjašnjavala kao transrodna osoba. Još uvijek nije jasno je li napadačica službeno identificirana kao žena ili muškarac.

Policija Nashvillea objavila je snimku koja pokazuje kako je napadačica ušla u školu. Snimka, za koju se čini da je s nadzornih kamera unutar zgrade, prikazuje Audrey Hale kako puca na ulazna vrata, a zatim se penje kroz razbijeno staklo kako bi ušla.

U jednoj je ruci nosila jurišnu pušku, dok joj je drugo, slično oružje visjelo s lijevog boka. Nakon što je ušla u školu, na snimci se vidi kako luta pustim hodnicima škole, u jednom trenutku prolazi pored prostorije s natpisom “Ministranti”.

Policajci su otkrili manifest i karte zgrade u kojima se nalazi plan napada. Također su izvijestili da je napadačica ušla kroz sporedna vrata i pucala na drugom katu do 10:27, kada je ubijena.

Policija je ranije podijelila slike s mjesta zločina koje pokazuju da se Audrey Hale spremala za paljbu kada je stigla policija. Prema policiji, pucala je na njihova vozila dok su se približavala, a jedno je pogodila u vjetrobransko staklo.

Na prvim snimkama i fotografijama također se vide oružje korišteno u napadu i ubojičin automobil Honda Fit parkiran u blizini. Pucnjava je prekinuta oko 14 minuta nakon što je počela, kada je policija upala u zgradu i ustrijelila osumnjičenu.

0%