if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Počinje kampanja “Glavu gore! Stop korištenju mobitela u prometu!”

Ministarstvo prometa i komunikacija Federacije Bosne i Hercegovine predstavilo je u utorak u Sarajevu medijsku kampanju “Glavu gore! Stop korištenju mobitela u prometu!”, kojom se nastoji smanjiti broj prometnih nesreća na cestama i ukazati na rizike korištenja mobitela tijekom vožnje.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija će kampanju provoditi u suradnji sa operaterima BH Telecomom i HT Eronetom u razdoblju od 2. do 30. travnja ove godine.

Tomislav Bojić, načelnik Jedinice sigurnosti u prometu u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, rekao je da Bosna i Hercegovina prethodnih godina bilježi “porazne podatke” kada je u pitanju sigurnost na cestama, pogotovo kada se uzme u obzir broj smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba.

“Uzimajući u obzir istraživanja koja su rađena u zemljama Europske unije, da je mobitel je jedan od glavnih uzroka prometnih nesreća, odlučili smo da s operaterima pokrenemo medijsku kampanju ‘Glavu gore! Stop korištenju mobitela u prometu!’ Cilj medijske kampanje je da probamo podići svijet građana na rizik od korištenja mobitela u prometu”, rekao je Bojić.

Nađa Lutvikadić-Fočo iz BH Telecoma, izjavila je da je cilj kampanje, između ostalog, bio i privući mlađu populaciju, koja prema istraživanjima najviše koristi mobilni telefon tijekom vožnje.

“U društveno odgovornim kampanjama i porukama zaista trebamo sudjelovati svi, s ciljem da sačuvamo zdravlje i živote svih nas”, rekla je Lutvikadić-Fočo.

Misijana Brkić-Milinković iz HT Eroneta istaknula je da će ta kompanija kampanju promovirati na više od 20 bilborda, svim lokalnim radio stanicama, portalima i na društvenim mrežama.

“Posljedice vožnje s mobitelom su nesagledive. Ono što, kao društveno odgovorno poduzeće, želimo zajedno s našim partnerima u ovom projektu poručiti jeste da u svakom trenutku prilikom korištenja mobitela u vožnji moramo razmišljati o tome da moramo biti odgovorni, sigurni i svjesni šta tako nesmotrenim ponašanjem u prometu možemo prouzročiti. Bilo da si pješak, biciklist, motorist ili vozač auta tipkanjem po mobitelu ozbiljno ugrožavaš svoj i tuđi život”, rekla je Brkić-Milinković.

U prometnim nesrećama u Bosni i Hercegovini u 2021. godini, život je izgubilo 255 osoba, a prema nepotpunim statističkim podacima u 2022. godini taj broj povećan na 260. Na putevima u Bosni i Hercegovini 2022. zabilježeno je oko 30.000 prometnih nesreća čiji su najčešći uzroci prekoračenje brzine i prisustvo alkohola u organizmu.

0%