play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Novotravnički srednjoškolci zatvorili vremensku kapsulu na 20 godina

Danas su djelatnici i učenici Srednje škole Novi Travnik organizirali jako zanimljivu ceremoniju – zatvorili su vremensku kapsulu na 20 godina.

Vremensku kapsulu čine svjedočenja današnjice, a uglavnom se odnosi na razdoblje dvadesetih godina ovog milenija. Ostaje pitanje, kako će na ove dokaze reagirati budućnost, kada se kapsula otvori 21. ožujka 2043. godine.

Vremenska kapsula sadrži pisma učenika, zadnje izdanje školskog lista “Dva minus”, higijensku masku, priznanicu iz banke, dnevne novine i kalendar, trenutne cijene goriva, cjenovnik pića,…

Sama ceremonija sastojala se od sjećanja na neke stare generacije i učenike koji su pohađali ovu školu, a neki od njih sada su i radne kolege svojim bivšim profesorima. Bilo je tu i glazbenih točki učenika Srednje glazbene škole Jakova Gotovca iz Novog Travnika, koji također dio svoje nastave pohađaju u Srednjoj školi Novi Travnik, i na kraju je prikazan zanimljivi film o trenutnom stanju, kako škole, osoblja, tako i nekih svakodnevnih navika koje prakticiraju i profesori, ali i učenici.

Ravnateljica Dražana Hegediš obratila se prisutnim te je napomenula kako je jako ponosna na svoj kolektiv u kojem radi već 29 godina. Od ratne 1994. kada je karijeru počela u poslovnim prostorima u zgradi Spličanka, ravnateljica se nada da će svoj rad nastaviti i u novoizgrađenoj školi.

Pod ovim imenom Srednja škola Novi Travnik počela je sa radom 28. veljače 1994. godine. Do 2015. godine na čelu škole radila su tri ravnatelja, gosp. Krunoslav Janković, gosp. Nikola Džambas i gđa. Zdenka Džambas, kada prof. Dražana Hegediš preuzima ravnateljstvo škole. Trenutno je u školi zaposleno 34 člana nastavničkog vijeća, 5 djelatnica iz reda vannastavnog osoblja, te 6 vanjskih suradnika.

Srednju školu Novi Travnik trenutno pohađa 290 učenika, raspoređenih u 19 odjela, a ukupno je kroz školu prošlo 5059 učenika, od osnivanja do danas.

Kapsula će biti zakopana kod izgrađene nove škole, a neke nove generacije će ovu kapsulu iskopati za točno 20 godina.

0%