play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Danas promocija knjige Fra Marijana Šunjića

Udruženje građana “Centar za kulturu življenja RadoGOST“ Novi Travnik u okviru projekta „Fra Marijan Šunjić – čuvar epskog pjesništva Bosne Srebrene“ pripremilo je za tisak i objavilo ep fra Marijana Šunjića „Rodoslovna slovjenkinja vila“, izuzetno vrijednu knjigu koja u epskom desetercu priča o povijesti našeg naroda u 12 pjevanja.

Ovo je prvo izdanje knjige koja je objavljena kao ep u časopisu „Bosanski prijatelj“ 1870. i jedno je od rijetkih sačuvanih djela našeg fra Marijana Šunjića. Kako bi promovirali ovo vrijedno djelo, snimljena je audio knjiga i pjevanja će u nastavcima biti editirana na YouTube kanalu UG „RadoGOST-a“ tijekom
sljedećih mjeseci do Dana općine Novi Travnik.

Uređivanje knjige potpisuju članovi UG „RadoGOST“, urednica Ozrenka Fišić, profesorica hrvatskog jezika, recenzent Ivan Volić, profesor hrvatskog jezika i diplomirani novinar, osvrt na projekt Irena Fišić, diplomirana novinarka i naslovnica Brana Đurović-Puljić, profesorica likovne umjetnosti. Knjigu je grafički oblikovao Vedran Jakupanec.

Snimanje audio knjige potpisuju IAMULTIMEDIJA studio, Alojz Čakarić i Goran Puletić te nataratori Nebojša Dimitrijević i Ozrenka Fišić. Projekt tiskane i audio knjige podržali su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa SBK i Općina Novi Travnik. Kupovinom knjige pomažete radu Udruženja i nastavku naših projektnih aktivnosti.

Promociju tiskane i audio knjige „Rodoslovna slovjenkinja vila“ fra Marijana Šunjića održati će se danas, 20. ožujka u 18 h u sali Općine Novi Travnik.

U programu će sudjelovati Ivana Janko Stupar, diplomirana teologinja, magistra filozofije i komunikologije, koja će nam otpjevati uz gitaru pjesmu „Fra Marijane Šunjiću“. Tiskanu knjigu će predstaviti Uredništvo RadoGOST-a, a audio knjigu Nebojša Dimitrijević, profesor hrvatskog jezika, a ispred IAMULTIMEDIJA studija glazbenici Goran Puletić i Alojz Čakarić.

Svi ste pozvani!

0%