if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Objavljen oglas za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine u petak, 17. ožujka 2023. godine, objavilo je oglas za prijem 440 djevojaka i mladića u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH.

Oglas se objavljuje sa rokom prijave 30 dana od dana objavljivanja na službenoj web-stranici Ministarstava obrane BiH, što će ovoj populaciji osigurati stalan i siguran posao, profesionalnu karijeru i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH.

“Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih. Ministarstvo obrane BiH na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladićima i djevojkama u BiH, koji ispunjavaju uvjete i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju izazovan posao sa sigurnom plaćom i mogućnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri u Oružanim snagama BiH”, navodi se u priopćenju MO BiH.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stupnja, da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uvjete oglasa raspisanog za određeno formacijsko mjesto.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva obrane BiH ili osobno dobiti od centara za regrutiranje i tranziciju i informirati se putem sljedećih telefona:

  • Centar za regrutiranje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437;
  • Centar za regrutiranje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886;
  • Centar za regrutiranje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i
  • Centar za regrutiranje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutiranje u: Sarajevu – kasarna “Rajlovac”, Banja Luci – kasarna “Kozara”, Čapljini – kasarna “Božan Šimović” i Tuzli – vojna baza “Aerodrom Dubrave”.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim kandidatima i, nakon završenog intervjua, izvršiti izbor i predložiti ministru obrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema.

0%