play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Stigao je novi album grupe U2

Fanovi irskog muzičkog sastava ovog vikenda će imati šta raditi. Stigao je novi album “Songs of Surrender” – izdanje sastavljeno od 40 najvećih pjesama iz kataloga planetarno poznate grupe U2, koje su ponovo snimljene i osmišljene u novom ruhu.

Album kojeg je producirao gitarist irskog sastava Edge, objavljen je danas za Island Records i Interscope Records. Uglavnom djelo Edgea i pjevača Bona, album se sastoji od ponovno snimljenih i reinterpretiranih verzija 40 pjesama iz kataloga benda.

Uvodna pjesma je klasik “One”, dok album zatvara, sasvim prikladno, ratna pjesma “40”.

Album je pratitelj Bonovih memoara “Surrender: 40 Songs, One Story”, koji su strukturirani u 40 poglavlja naslovljenih prema pjesmama grupe U2. Prearanžirane verzije pjesama prvi put su uključene u audioknjigu memoara, a Bono ih je izveo tijekom promotivne turneje knjige.

Snimanje albuma “Songs of Surrender” započelo je 2021. The Edge i Bono neformalno su radili na albumu u Edgeovoj kući u Francuskoj te u studijima za snimanje u Londonu i Los Angelesu. Tijekom sesija članovi benda surađivali su s brojnim producentima i muzičarima, uključujući Boba Ezrina, Declana Gaffneya, Stjepana Hausera i Duncana Stewarta.

Uz podršku samo violončelista, harfista i muzičkog reditelja Jacknifea Leeja, frontmen je udahnuo novi život stadionskim klasicima svog benda razlažući ih na vlastite uzbudljive, iskrene priče.

Stoga možda nije iznenađujuće da se ono što bi teoretski trebao biti skroman projekt – prerada njihovog starog kataloga u prigušenom, uglavnom akustičnom stilu – pretvorilo u epski pothvat, piše The Guardian.

0%