play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Pet je godina od nestanka Davida Dragićevića

Točno prije pet godina na banjalučkom Trgu Krajine posljednji put je viđen David Dragičević. Na istom mjestu danas su se okupili građani kako bi obilježili petogodišnju potragu i borbu za istinu i pravdu.

U ovom getu i državi nema pravde, jer ni nakon pet godina nisu uhićeni nalogodavci i ubojice Davida Dragičevića, poručili su okupljeni pripadnici grupe “Pravda za Davida“ , na Trgu Krajine u Banja Luci.

David Dragičević je nestao u noći sa 17. na 18. ožujak 2018. godine.

Davidov otac Davor Dragičević je okupljenim građanima i novinarima poručio da je danas punih pet godina od najgoreg dana u njegovom i životu njegove obitelji.

“Ali današnji dan prije pet godina nije bio najgori dan meni već djetetu od 21 godine koji se zove David Dragičević, koji je moj sin, koji je dijete ovog grada”, rekao je Davor Dragičević.

Zatim je pokazao okupljenima sve dokaze koje su pribavili od trenutka kad je David posljednji put viđen na Trgu Krajine.

Davor je podsjetio i na to da ga je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tužio za klevetu, ali naglašava da ga nitko nikad nije demantirao.

Okupljenima je pokazao fotografiju vozila za koje tvrdi da je korišteno tijekom otmice njegova sina Davida Dragičevića. Naglasio je da vozilo s tim registarskim tablicama više ne postoji u Banja Luci.

Zahvalio se okupljenima i novinarima na podršci, ali je naglasio da mnogo ljudi griješi i da ide krivim putem.

Poručio je da će ovaj slučaj biti rasvijetljen ako Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine bude radilo na osnovu dokaza i činjenica.

Podsjetimo, ovaj slučaj MUP Republike Srpske kvalificirao je kao “zadesnu smrt“, ali ga je nakon nekoliko mjeseci Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka prekvalificirao kao ubojstvo.

Od travnja 2021. godine slučaj Dragičević preuzelo je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine

0%