if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Kongres u Vitezu okupio oko 200 kirurga

Sinoć je u Vitezu održana svečanost otvorenja međunarodnog kirurškog kongresa. Isti je otvorila predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, pozdravivši sve nazočne liječnike a posebno goste iz drugih država među kojima je bio i prof. dr. Dragan Primorac.

Riječ je o petom izdanju kongresa koji organizira Udruženje kirurga Federacije BiH na čelu sa dr. Mariom Gučaninom-Gazibarićem, šefom kirurrgije u bolnici Dr. Mato Nikolić, Nova Bila.

Skoro 200 kirurga iz Bosne i Hercegovine ali i drugih zemalja poput Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Kosova, Bosne i Hercegovine svojim će predavanjima i razmjenom iskustava pokušati poboljšati kirurgiju u Federaciji BiH.

Ovaj Kongres ujedno je i prvi ovakav događaj koji se odvija na području Središnje Bosne a organizaciju istog pomogle su sve razine vlasti, od državne do općinskih.

“Jedan od glavnih ciljeva Kongresa biti će izrada smjernica za upalne bolesti crijeva, a koje sve češće pogađaju naše stanovništvo i dovode do životno ugrožavajućih akutnih stanja” kazao je između ostaloga, na svečanosti otvorenja, dr. Gučanin Gazibarić.

Sudionici će tijekom kongresa imati priliku nazočiti čak 55 predavanja organiziranih u dvije dvorane. Cijeli događaj održava se u Franšiznom centru u Vitezu.

0%