play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Održana 4. Svečana dodjela nagrada Centra za kulturu općine Travnik

Sinoć, 15.3.2023. godine, u Centru za kulturu općine Travnik održana je 4. Svečana dodjela nagrada Centra za programe održane u 2022. godini.

“Svečana dodjela nagrada Centra”  jeste prilika da se podsjetimo na kulturne programe i sadržaje koji su obilježili tu godinu, te da se istaknu vlastiti programski sadržaji Centra, manifestacije i festivali poput:  “Travničke večeri”, “Ogledalo svijeta u očima djeteta”, “Mono Fest-festival prvog lica”, “Veseli snježni Travnik”, “Acoustic fest Travnik”, “Kreativni raspust” i dr.

Birane su nagrade u tri kategorije: Najbolji književni, likovni, edukacijski i ostali program, najbolja kazališna predstava te najbolji koncert.

Među nominiranima su se našla mnoga poznata i priznata imena iz oblasti kulture i umjetnosti, a shodno kategorijama žiri i publika su odlučili slijedeće:

Najbolji književni, edukacijski i drugi programi za 2022. godinu:

–         „Kad bi slike govorile“, samostalna izložba crteža i slika, autor: Sami Bajrami;

–        „Književna nagrada Andrićevih dana“, svečana dodjela, JU Gradska biblioteka Travnika.

Najbolje predstave za  2022. godinu:

–        „Prah”, produkcija: Centar kulture i mladih Sarajevo i Altteatar, režija: Miralem Zupčević

–        „Svakom svoje, meni tvoje”, produkcija: Lutkarsko društvo Zlatousti Makarska  i Centar za kulturu općine Travnik, režija: Davor Šegota 

Najbolji koncerti za 2022. godinu:

–        Sead Lipovača- Zele i gosti

–        „Od istoka do zapada”, Miki Trifunov, Kenan Mačković i Mustra Orchestra

Protekle godine JU Centar za kulturu općine Travnik je proslavila 25 godina postojanja. Kompletna godina bila je u znaku obilježavanja tog jubilea, te je Centar uradio mnoge projekte, aktivnosti i sadržaje u znaku obilježavanja ove značajne godine. Shodno tome, odabrane su specijalne nagrade, izdvojene van spomenutih kategorija, koje su na poseban način obilježile proteklu 2022. godinu i zaslužile da budu dio priznanja i ove svečanosti. To su: 

– Humanitarna organizacija “Sreća za sve” – izložba slika

– Centar za mentalno zdravlje, JU Dom zdravlja Travnik “Kad sam sretan/a”- Inkluzivni teatar, predstava

–  “Fadil Dogdibegović Dikan“, Koncert Hora

Svečanu ceremoniju ovogodišnje dodjele nagrada Centra svojim interesantnim muzičkim izričajem upotpunio je Elvir Laković – Laka, bosanskohercegovački predstavnik za pjesmu Eurovizije za 2008. godinu. 

0%