play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Usvojene izmjene i dopune Prostornog plana u SBK

Na danas održanoj sjednici Sabora SBK našlo se nekoliko važnih točaka dnevnog reda, a jedna od njih je i Izmjene i dopune Prostornog plana SBK za razdoblje 2005.-2025. godina.

Po riječima ministra prostornog uređenja, graditeljstva, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova Amira Šečibovića u pitanju je najvažniji razvojni dokument, osobna iskaznica SBK sa svim investicijama, projektima putne infrastrukture i energetskih sektora. Dokumentom je regulirana gradnja Mini hidroelektrana koje su izazvale brojne prosvjede ekoloških udruženja i mještana pojedinih naselja, od Fojnice do Viteza.

“Jako sam sretan zbog usvajanja ovog dokumenta kojim se regulira život u ovom kantonu, pogotovo imajući u vidu pritisak investitora kojeg smo imali. Kada su u pitanju MHE posljednju riječ vezanu za dozvole za njihovu gradnju imat će lokalna zajednica, odnosno Općinska vijeća i mislim da ekološka udruženja imaju razloga biti zadovoljna, kao i građani čiji će se glas čuti”, kazao je Šečibović.

MHE koje se još nisu počele graditi bit će brisane, definirano je među ostalim usvojenim dokumentom.

Usvojenim izmjenama i dopunama Prostornog plana SBK eliminirani su drugi projekti koji su na području ovog kantona pokušavali realizirati mimo volje mještana, među ostalim i deponija u mjestu Gračanica u Općini Donji Vakuf – Uskoplje, zbog čega je predsjedatelj Sabora Dražen Matišić, izrazio posebno zadovoljstvo iako problem odlaganja otada time nije riješen.

Naglasio je da će potraga za rješenjem problema ići u drugom smjeru i u skladu sa voljom mještana koji žive na ovom području.

Pored Izmjena i dopuna Prostornog plana SBK, Sabor je usvojio i Programe rada Vlade i Sabora, te odluku o kreditnom zaduženje Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj u iznosu od milijun KM. Kako je pojasnio predsjedatelj Matišić, ovaj kredit podiže bolnica u Novoj Biloj, a sredstva će biti utrošena za nabavku opreme, dok će Vlada SBK biti jamac kreditnog zaduženja.

0%