play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Maroko, Portugal i španjolska žele zajedno organizirati SP 2030. godine

Marokanski kralj Mohammed VI objavio je u utorak zajedničku kandidaturu Maroka, Portugala i Španjolske za domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva 2030. godine.

“Želio bih da objavim da je Kraljevina Maroko odlučila, zajedno sa Španjolskom i Portugalom, predstaviti zajedničku ponudu za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030”, rekao je kralj Muhamed VI u poruci, prenijela je marokanska novinska agencija MAP.

Kako je kazao, ova zajednička ponuda, nezapamćena u povijesti nogometa, okupit će Afriku i Europu, sjeverni i južni Mediteran, te afrički, arapski i euromediteranski svijet.

Marokanski kralj je dodao da će njihova kandidatura “također izvući “ono najbolje iz njih”, odnosno “kombinaciju genija, kreativnosti, iskustva i sredstava”.

Poruku je pročitao Chakib Benmoussa, ministar obrazovanja i sporta Maroka, u glavnom gradu Ruande Kigaliju, gdje FIFA održava svoj 73. kongres.

Reprezentacija Maroka iznenadila je nogometni svijet svojim značajnim učinkom na Svjetskom prvenstvu u nogometu 2022. godine u Kataru, jer su bili prvi afrički i arapski tim koji je stigao do polufinala međunarodnog turnira.

U listopadu se Ukrajina pridružila kandidaturi Španjolske i Portugala, ali je uloga te ratom razorene zemlje neizvjesna nakon objave Maroka.

Španjolska je bila domaćin Svjetskog prvenstva 1982, dok je Portugal organizirao Europsko prvenstvo 2004.

Argentina, Urugvaj, Paragvaj i Čile ranije su podnijeli zajedničku kandidaturu za Svjetsko prvenstvo 2030. godine.

0%