play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Uskoro na Vlašiću radionice “Majka priroda” 2023

U organizaciji Ekološke sekcije Bosanskog kulturnog kruga, čiji članovi sudjeluju kao voditelji određenih tematskih sesija, od 1. travnja održat će se 5 tematskih radionica pod nazivom “Majka priroda” 2023. Aktivno sudjelovanje u organizaciji i realizaciji projekta ima grupa od 7 mladih volontera iz Travnika i Jajca.

Zabavna i edukativna aktivnost obuhvatit će djecu 10-14 godina, sastoji se od 5 tematskih radionica za djecu i omladinu iz Travnika i ostalih gradova Lašvanske doline, u kojima se na zabavan način educira o ljepotama i vrijednostima planine Vlašić i prirode općenito.

Prva od radionica pod nazivom Upoznajmo Vlašić s članovima Gorske službe spašavanja, održat će se 1. travnja. Voditelji će biti članovi Gorske službe spašavanja Travnik.

8. travnja održat će se radionica Upoznajmo faunu Vlašića, koju vodi Slobodan Ličanin, lovac.

Radionicu Upoznajmo planinske rijeke i njihove stanovnike voditi će Enes Škrgo, sportski ribolovac, 15 travnja.

Kroz radionicu Upoznajmo vlašićke stočare, psa tornjaka i tajne pravljenja ovčijeg sira, mlade će provesti Asim Grabus, ovčar, 13. svibnja.

Zadnja radionica pod nazivom Upoznajmo floru Vlašića, održat će se dva dana, točnije 20. i 21. svibnja a voditelj će biti Emsad Grabus, licencirani prerađivač ljekovitog bilj

Tematske radionice održavaju se na planini Vlašić i u selu Krpeljići kod Travnika.

Sudionici radionica su djeca uzrasta od 10-14 godina. Broj sudionika jedne radionice je 10 i zamišljeno je da ista grupa djece pohađa sve radionice.

Prijave za sudjelovanje traju do 20. ožujka.

0%