if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Trenutno na Eurosong kladionicama vodi Švedska iako tek sutra biraju predstavnika

Dva mjeseca dijeli nas od ovogodišnjeg Eurosonga koji će se održati u Liverpoolu. Gotovo sve zemlje koje sudjeluju na natjecanju odabrale su svoje predstavnike. Jedino se još uvijek ne zna koja pjesma će predstavljati Švedsku i Portugal. Oni svoje predstavnike odabiru sutra.

Unatoč tome što se ne zna tko će pjevati za Švedsku, oni već tjednima drže prvo mjesto na kladionicama, a razlog je samo jedan – Loreen. Ona je 2012. godine pobijedila na Eurosongu s pjesmom Euphoria, a ove se godine kvalificirala u finale Melodifestivalena s pjesmom Tattoo.

Mnogi smatraju da će ona predstavljati Švedsku na Eurosongu i ove godine te da će ponovno pobijediti. Loreen i njezina pjesma već su na top ljestvicama u Velikoj Britaniji i Irskoj. 

Na drugom mjestu kladionice jedno je vrijeme bila Finska. Njih predstavlja Käärijä s pjesmom Cha Cha Cha. Međutim, oni su trenutno na trećem mjestu, a na drugo mjesto popeli su se ukrajinski predstavnici Tvorchi s pjesmom Heart of Steel. Ukrajinci su dugo vremena držali prvo mjesto na kladionicama, sve dok se nije saznalo da postoji mogućnost da će Loreen predstavljati Švedsku. 

Käärijä je oduševio eurovizijske fanove i u jednom danu njegov je nastup skupio više od pola milijuna pregleda. Sada ima 1.5 milijuna pregleda u 12 dana i jedan je od najgledanijih nastupa koji su ove godine objavljeni na službenom YouTube kanalu Eurosonga.

Što se tiče Hrvatske i Srbije, iako su obje zemlje rasle na kladionici nakon objave predstavnika, trenutačno Luke Black s pjesmom Samo mi se spava drži 15. mjesto, dok je Let 3 s pjesmom Mama ŠČ! odmah iza njih, na 16. mjestu. Najgore na kladionici stoje San Marino, Rumunjska i Albanija. 

0%