play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Na “Srpska openu” nastupit će neka od najpoznatijih imena tenisa

Pripreme za održavanje ATP turnira “Srpska open” kojem će domaćin biti Banja Luka privode se kraju. Riječ je i jednom od najvećih sportskih događaja u povijesti grada na Vrbasu koji će ugostiti neke od najvećih teniskih imena.

Sve će se održati od 16. do 23. travnja u parku Mladen Stojanović u kompleksu koji će se prostirati na oko 10 hektara.

Suorganizator ovog događaja je Teniski savez Republike Srpske, a njegov predsjednik Draško Milinović istaknuo je da je ovo kruna suradnje sa “Srbija openom” i obitelji Đoković

“Vjerujem da ćemo do kraja uspjeti da ispoštujemo rokove. Veći poklon od ovoga nismo mogli da dobijemo”, rekao je on ističući da se prijenos ovakvih turnira realizira u preko 130 zemalja svijeta te da se radi o promociji Banja Luke čija je vrijednost neizračunljiva.

“Banja Luka je jedan od 39 gradova koji ove godine imaju ovakvu vrstu turnira. Očekujemo veliki kompleks od skoro 10 hektara koji će biti u najljepšem i najvećem gradskom parku. Očekujemo ljude iz različitih dijelova svijeta. Grad je već bukiran kad je riječ o travnju”, rekao je on.

Direktor turnira Đorđe Đoković istakao je da je u toku gradnja dvorane sa šest tisuća mjesta i da će za potrebe turnira u parku biti izgrađeno veliko navijačko selo.

Prodaja karata, kako je najavio, počinje početkom travnja i za sada iznose nije mogao da otkrije, ali kaže da će ulaz, u navijačko selo koštati oko pet maraka, za djecu mlađu od 10 godina bit će besplatan a najmlađi će imati 30% popusta za mečeve na središnjem terenu.

“Službeni spisak izlazi sljedećeg tjedna. Nekoliko igrača još nije dalo odgovor. U ovom trenutku mogu da potvrdim da će doći Vavrinka, Monfis, sa Rubljevom smo u završnim pregovorima, Karen Hačanov također. Na spisku je i Tijafo, imat ćemo desetak igrača iz top 20. Tu su naravno Đoković, Lajović, Krajinović, Đere. Očekujemo sjajnu borbu i očekujemo da će srpski tenisači dogurati daleko i nadam se da neće kao prethodne godine žrijeb da bude takav da idu na Novaka”, rekao je Đoković.

Đoković je istaknuo da očekuje da će ovo biti jedan od top osam ATP turnira ove godine i da ne krije ambicije da se on i narednih godina održi u Banja Luci.

“Vjerujem da će kada završimo sve stvari ATP vidjeti šta je to što je grad i Republika Srpska uložio da se održi ovakav turnir”, rekao je on.

0%