play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
 • play_arrow

  Drukčiji

Evo kojih je 10 najboljih plaža na svijetu

Baia do Sancho u vulkanskom arhipelagu Fernando de Norongha, koji je smješten otprilike 300-tinjak kilometara od brazilske obale, putnici Tripadvisora proglasili su najboljom plažom na svijetu u 2023. godini.

Nazivaju je i rajskom plažom, što ne čudi one koji su barem jednom u životu kročili po njoj. Riječ je o divnoj pješčanoj plaži okruženoj gustim zelenilom i modrim Atlantskim oceanom u kojem plivaju šarene ribe, morske kornjače i dupini.

Do nje nije lako doći, što doprinosi njezinoj posebnosti. Možete unajmiti brodić i doploviti do nje ili doći pješice uskim i strmim puteljkom.

Baia do Sancho je pobijedila po šesti put u izboru Travellers’ Choice Best of the Best u kojem su sudjelovali korisnici Tripadvisora, a prema njihovim ocjenama prikupljenim u periodu od 1. siječnja do 31. prosinca 2022. godine.

Brazilsku plažu na ljestvici najboljih slijedi Eagle na Arubi, dok je brončanu medalju dobila plaža Cable u Zapadnoj Australiji.3


U izboru najboljih našlo se samo tri plaže iz Europe – plaža Reynisfjara s crnim pijeskom na Islandu na 4. mjestu, Praia da Falesia u Portugalu na 6. mjestu i Spiaggia dei Conigli u Italiji na osmom mjestu ljestvice.

Koje su sve plaže proglašene najboljima po izboru putnika Tripadvisora, pročitajte u nastavku teksta.

10 najboljih plaža po izboru putnika Tripadvisora:

 1. Baia do Sancho, Brazil
 2. Plaža Eagle, Aruba
 3. Plaža Cable, Australija
 4. Plaža Reynisfjara, Island
 5. Grace Bay, Turks i Caicos
 6. Praia da Falesia, Portugal
 7. Radhanagar, Indija
 8. Spiaggia dei Conigli, Italija
 9. Varadero, Kuba
 10. Kaanapali, Havaji
0%