if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

4.Viteška utrka “Vitez trči za Svjetski dan bubrega”

Svjetski dan bubrega je globalni svjetski pokret koji je posvećen prvenstveno prevenciji bubrežne bolesti koja će, po procijeni stručnjaka, do 2040. biti 5. po smrtnosti, kada su u pitanju ne zarazne bolesti. Najbolji način prevencije je tjelesna aktivnost i zdrav način prehrane.

S tim u vezi ,Udruga/Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB u suradnji sa sportašima i sportskim radnicima općine Vitez organizira po četvrti put Vitešku utrku “Vitez trči za svjetski dan bubrega”.

Utrka će se održati u nedjelju, 26. ožujka, start je u 13 sati sa gradskog trga Vitez.

Na taj način želi se skrenuti pozornost na važnost tjelovježbe, rekreativne tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom kod prevencije ove teške i podmukle bolesti od koje boluje svaka 10-a soba u svijetu.

Pozivamo sve građane općine Vitez, susjednih općina, građane BiH i susjednih država da nam se pridruže na ovom sportsko-humanom događaju i budu dio obilježavanja svjetskog dana bubrega. Za najbolje smo priredili medalje, pehare i robno-novčane nagrade a svaka prijava podrazumijeva i startni paket sa majicom, startnim brojem sa čipom i osvježenjem. Svi koji, po pravilima utrke prođu kroz cilj, bit će nagrađeni sa finišerskom medaljom, poručili su organizatori.

Nikada ne smijemo zaboraviti da je zdravlje naše najveće bogatstvo, zato ga moramo dobro čuvati, a najbolji način za to je da radimo na sebi i čuvamo svoje tijelo. Jer: “U zdravom tijelu i zdrav duh”.

Uvjete utrke i prijava OVDJE!

0%