if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Zahvaljujući Tesli Musk ponovno najbogatiji na svijetu

Američki biznismen Elon Musk ponovno je preuzeo titulu najbogatije osobe na svijetu, piše Bloomberg.

Direktor kompanija Tesla, SpaceX i Twitter je izgubio tron u prosincu prošle godine od Bernarda Arnaulta, direktora francuskog luksuznog brenda LVMH (LVMHF) te se nalazio na drugom mjestu liste duže od dva mjeseca.

Međutim, od ponedjeljka je ponovno na vrhu liste najbogatijih ljudi svijeta zahvaljujući rastu dionica kompanije Tesla. Muskovo bogatstvo se procjenjuje na 187,1 milijardu dolara, koliko je “vrijedio” u ponedjeljak nakon zatvaranja burzi, dok je Arnaultovo bogatstvo iznosilo 185,3 milijarde dolara.

Tesline dionice su izgubile na vrijednosti prošle godine nakon svih problema u kojima se Musk našao zbog kupovine Twittera, kao i pada na tržištu tehnologije, ali je vrijednost dionica porasla ove godine.

Musk je trenutno najbogatija osoba na svijetu, ali ujedno drži i rekord za najveći gubitak u povijesti. Krajem prošle godine je postao prva osoba koja je izgubila 200 milijardi dolara nakon što je njegovo bogatstvo palo sa oko 340 milijardi dolara u studenom 2021. godine na 137 milijardi u prosincu 2022. godine.

0%