play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Maketa Travnika od Lego kockica krasit će Središnji trg

Događaj koji će okupiti oko dvije stotine djece iz kompletne Bosne i Hercegovine, a u okviru već prepoznatljivog Kids Hack Day-a u Travniku, ove godine planiran je za 15. travanj i donosi novosti koje ovaj grad stavljaju u kontekst globalno atraktivne priče.

Naime maketa urbanog dijela Travnika na površini od 4o kvadratnih metara zapravo će biti svojevrsna atrakcija postavljena u centru grada, koju će kreirati djeca. Vrijednost projekta koju organizacijski nose Općina Travnik, KŠC ”Petar Barbarić” i Škola programiranja ”Mali programer” zapravo je višestruka i ogleda se kao jedna od najvećih maketa ovog tipa u svijetu.

U osnovi to je druženje i sudjelovanje oko dvije stotine mladih iz BiH, te spajanje sa vršnjacima iz ostatka svijeta, ali i kreativan rad te korist kakvu će rezultat toga rada imati na turizam.
LEGO kao brend naročito je popularan među djecom, ali ima svoje mjesto i u ostalim značajnim projektima u širem smislu, pa dovesti takvu priču Travniku i u to ugraditi kreativnost djece ovih područja, još ih uvezati sa svijetom – događaj je vrijedan pažnje.

Svaka stvaralačka aktivnost uz konkretne rezultate rada izuzetan je poticaj za mlade, naročito ako se realizira na platformi za koju djeca već imaju interes. Simbolika je velika; pravimo grad u suradnji sa najmlađim i uvezujemo ovu, ne tako veliku sredinu sa globalnim tokovima, čineći je tako ravnopravnom sa velikim svjetskim gradovima koji direktno sudjeluju u projektu.

Kroz event, organizatori će animirati djecu i hackhatonom, na kojem će mladi imati priliku predstaviti web stranice o Travniku u 2035. Godini.

Stoga ni Kenija, Švedska, Indija, Južna Afrika ili SAD nisu daleko, zapravo su taj dan, svi u Travniku. Ako vrijedi ona da na mladima svijet ostaje, uz ovakve projekte i djecu, Travnik ima svijetlu budućnost.

0%