if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Zbog snijega otežano se prometuje na većini dionica u BiH

Zbog ugaženog snijega danas se otežano prometuje na putevima: Sarajevo-Konjic (Ivan Sedlo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Prozor- Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište).

U tim krajevima preporuka je korištenje lanaca za teretna vozila. Dok je na dionicama Olovo-Kladanj (Karaula), Srednje-Olovo (Nišići) i Sarajevo-Rogatica (Romanija) za teretna motorna vozila obavezna upotreba lanaca. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije.

Zbog obilnih kišnih padavina u ostatku naše zemlje, oštećenja na kolovozu u vidu udarnih rupa ili kolotraga su slabije uočljiva, jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji. Osim odrona zemlje i kamenja može biti i granja te srušenih stabala na cesti.

Stoga, iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da brzinu vozila prilagode datim uvjetima na putu uz obavezno poštivanje prometnih propisa.

Veći dio Bihaća, Cazina, Bosanske Krupe, ali i drugih općina u USK trenutno je bez snabdijevanja električnom energijom. Iz Elektrodistribucije Bihać potvrđeno je da su sve raspoložive ekipe na terenu, te da rade na otklanjanju brojnih kvarova.

0%