play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Švedska novi favorit za podizanje trofeja na Eurosongu

Nakon što je nekoliko uzastopnih mjeseci držala prvo mjesto na kladionici za pobjednika Eurosonga, Ukrajinu je na vrhu sada zamijenila Švedska i postala novi favorit za podizanje trofeja u svibnju.

Ono što je zanimljivo je činjenica da Švedska još nije izabrala pjesmu za Eurosong, no jučer je konačno u javnost pušten jednominutni isječak pjesme Tattoo koju će na Melodifestivalenu (švedskom izboru za pjesmu Eurosonga) pjevati Loreen, pobjednica Eurovizije 2012. godine.

Loreen je veliki favorit za osvajanje švedskog izbora, čije je finale predviđeno za 11. ožujka. No zanimljivo je i to da se Loreen još uvijek ne nalazi u finalu tog natjecanja. Naime, pred njom je zadatak da se prvo ovog vikenda plasira iz polufinala u veliku završnicu, ali čini se da kladioničari uopće ne sumnjaju u njen uspjeh i da je već vide na eurovizijskoj pozornici.

Njena pjesma Euphoria 2012. je godine također od ranih dana bila favorit za pobjedu kako na Melodifestivalenu tako i na Eurosongu, a neki su uvjereni kako bi se povijest mogla ponoviti i da bi Loreen točno 11 godina kasnije još jednom mogla ponijeti titulu eurovizijske pobjednice.

Inače, Hrvatska se na eurovizijskim kladionicama još uvijek drži na solidnom 15. mjestu. Zadnja četiri mjesta na kladionici zasad drže Albanija, Rumunjska, Belgija i Latvija.

0%