play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Francusku će na Eurosongu predstavljati glazbenica La Zarra

Francusku će na Eurosongu 2023. u Liverpoolu predstavljati glazbenica La Zarra s pjesmom Évidemment.

Kanadska 25-godišnja pjevačica pobijedila je na francuskoj verziji izbora za pjesmu za Eurosong, C’est vous qui décidezu, s ljubavnom pjesmom koju je napisala u suradnji s producentom Bennyjem Adamsom. Naziv pjesme u prijevodu na hrvatski je “Očito”. Francuska je za sada 11. na kladionicama.

Reakcije na francusku predstavnicu već su se počele nizati na društvenim mrežama. Na TikTok profilu poznatog eurovizijskog sajta Wiwibloggsa podijeljen je isječak iz pjesme Évidemment, a sudeći prema komentarima mnogi su oduševljeni.

“Pobjednica”, “Wow, Pariz 2024.”, “Ovo je dosad najbolja predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu”, “Napokon lijepa pjesma ove godine”, “Stvarno mi se sviđa”, “Zasad mi je ova favorit”, “Podsjeća na Lady Gagu”, “12 bodova”, samo su neki od komentara.

Fatima Zahra Hafdi, s umjetničkim imenom La Zarra, kanadsko-marokanska je pjevačica. Istaknula se 2016. kada je surađivala s reperom Nirom na singlu Printemps Blanc. Prošle godine objavila je pjesmu Tu T’en Iras s glazbenim spotom, koji je na YouTubeu prikupio gotovo milijun pregleda u samo dva tjedna.

Inače, Francuska je sudjelovala 64 puta na Eurosongu, od samog početka 1956. godine. Pet je puta pobijedila, ali njezina je zadnja pobjeda bila 1977., prije 45 godina. Francuska je članica Big Fivea, što znači da direktno ide u finale, kao i Španjolska, Velika Britanija, Njemačka i Italija.

0%