play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

U potresima na jugu Turske preko 41 tisuću mrtvih

Broj poginulih u razornim potresima na jugu Turske povećan je na 41.020, objavila je turska Uprava za katastrofe i upravljanje izvanrednim situacijama.

Priopćeno je da je 6.212 naknadnih potresa zabilježeno nakon dva razorna koja su jug zemlje pogodila prošli tjedan.

Na području pogođenom potresima i dalje radi 19.436 osoba za traganje i spašavanje iz AFAD-a i drugih policijskih i vatrogasnih jedinica, nevladinih organizacija i međunarodnih timova.

U zonama potresa nalazi se ukupno 245.198 ljudi iz AFAD-a, policije, žandarmerije, Nacionalnog spasilačkog medicinskog tima (UMKE), hitne pomoći, lokalnih timova za osiguranje i podršku, volontera i terenskog osoblja.

Ukupno 12.681 vozilo, uglavnom bageri, šleperi, dizalice, buldožeri, kamioni, kamioni za vodu, prikolice i slična građevinska oprema, otpremljeno je na područje katastrofe.

Ukupno 38 brodova dodijeljeno je u regiju od strane Ministarstva obrane i Komande obalne straže za potrebe otpreme osoblja, materijala i evakuacije.

Završeno je postavljanje 216.166 šatora, koje su ministarstva, nadležne institucije i organizacije, te različite zemlje i međunarodne organizacije poslale u područje pogođeno potresima.

0%