if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Stojanović i Bradara postigli dogovor, Lendo se ponovno nije pojavio

Dva člana rukovodstva Federacije BiH Igor Stojanović i Lidija Bradara sastali su se danas u Sarajevu i dogovorili da Bradara bude predsjednica, a Stojanović potpredsjednik FBiH.

Treći član, Refik Lendo, ni danas se nije pojavio na sastanku kao ni nakon prethodnih poziva, a on bi po ovom dogovoru također trebao biti potpredsjednik.

“Dogovorili smo da je Bradara predsjednica, a Stojanović potpredsjednik Federacije. Proslijedili smo to Zastupničkom domu Parlamenta FBiH na odlučivanje. Lendo se nije pojavio”, kazala je Bradara nakon današnjeg sastanka.

Dodala je da ovaj proces treba završiti u što skorijem roku.

“Mi vjerujemo da će Zastupnički dom što prije donijeti odluku ko je predsjednik a ko su potpredsjednici”, rekla je Bradara.

Stojanović je rekao da su o njihovoj odluci obaviještene sve instance, uključuju SIP, OHR i oba doma Parlamenta FBiH.

“Čekat ćemo dalje upute i shodno tome ćemo se ponašati. Plan je da Bradara bude predsjednica a Nermin Nikišć premijer, i dalje slijedimo taj plan”, naveo je Stojanović.

Dodao je da želi da se Vlada Federacije formira što prije.

“Nije mi bitno da li sam ja predsjednik ili potpredsjednik već da se otkoče procesi koje sada isključivo Lendo koči”, naglasio je Stojanović.

Kazao je da su obavili sve ono što je u njihovoj nadležnosti u ovom procesu, a “ako Lendo blokira onda će se morati uključiti i neke druge instance”.

Bradara je dodala i da su shvatili da se Lendo ne želi dogovoriti i zato su iskoristili svoje mogućnosti.

0%